Design for alle og en positiv brukeropplevelser

Hvordan står det til med nettsiden din? Designet på nettsiden og hvordan den vises på ulike skjermer er en av de viktigste tingene å gjøre riktig.
Ragnhild forteller om responsivt design og brukervennlighet

Responsivt design for nettbrett og mobil

“Responsivt design” er et uttrykk som du kanskje har hørt tidligere. Det betyr et nettsidedesign som skaleres for å passe til størrelsen på skjermen den vises på. Dette sikrer at uansett hvilken type skjerm de potensielle kundene bruker for å besøke nettsiden din, vil de få en god brukeropplevelse.

Hvorfor er dette viktig, spør du kanskje. Vel, gjennomsnittlig vil 40 – 50 % av trafikken til nettsiden din komme fra mobil eller nettbrett. Andelen kan være så høy som 80 % for noen bransjer, spesielt der hvor ungdom er målgruppen.

Gir det mening å kunne miste halvparten av de potensielle kundene som besøker nettsiden din, bare fordi siden ikke vises godt nok på skjermene deres?

Prøv å laste inn nettsiden din på smarttelefonen din og på et nettbrett som for eksempel en iPad. Er nettsiden enkel å bruke uten at du må zoome inn? Forstår du budskapet på nettsiden?

Evaluere og forbedre nettsiden din kontinuerlig

Som alle andre teknologiske industrier, beveger webdesign-industrien seg fremover i et raskt tempo. Et designelement som var en super idé og attraktiv i 2010, har nok ikke den samme effekten på de besøkende på nettsiden i dag. Det er viktig jevnlig å evaluere og forbedre nettsiden for å sikre at den fortsatt gjør en effektiv jobb for å nå din målgruppe.

Å oppdatere nettsiden din kan minne om å pusse opp hjemme. Nye farger på veggene eller møblene du velger kan ha stor innvirkning på hvordan hjemmet ditt ser ut og føles. Det samme gjelder nettsiden din. Å gi siden et friskt strøk med nye farger eller en oppdatert look, hjelper deg med å være i takt med publikummet ditt og utnytte fordelene med moderne designtrender.

Prøv å se på nettsiden din med et nøytralt blikk, som om du var en potensiell kunde. Føles det som om siden presenterer det riktige budskapet? Hvordan er nettsiden sammenlignet med konkurrentene?