Hva er Vipps Checkout for WooCommerce?

Det er mange gode grunner til at du bør tilby Vipps som betalingsmetode i WooCommerce.

 • Enkelhet: Vipps er en populær betalingsmetode i Norge og er mye brukt av forbrukere. Ved å tilby Vipps som betalingsalternativ kan du gjøre det enkelt for dine norske kunder å foreta kjøp på nettsiden din.
 • Sikkerhet: Vipps bruker avanserte sikkerhetstiltak for å beskytte mot svindel og sikre sikkerheten ved nettbaserte transaksjoner. Dette kan bidra til å øke kundenes tillit og tillit til nettstedet ditt.
 • Enkel integrasjon: WooCommerce gjør det enkelt å integrere Vipps som betalingsalternativ, slik at du raskt og enkelt kan tilby denne betalingsmåten.
 • Ingen månedlige kostnader. Du betaler kun en avgift på 2,4% av salgssummen.
 • Økt salg: Ved å tilby en rekke betalingsalternativer kan du øke sjansene for at kundene fullfører kjøpene sine. Dette kan føre til økt salg og inntekt for firmaet ditt.
 • Sterk merkevaregjenkjenning: Vipps er en kjent og pålitelig merkevare i Norge, som kan bidra til å øke kundenes tillit og tillit til din virksomhet.

Det å tilby Vipps som betalingsmetode er en fin måte å gjøre det enklere for kunder å handle på nettsiden din, samtidig som kundenes tillit og tillit til virksomheten din økes.

Hvordan får jeg Vipps for WooCommerce?

Første steg – bli kunde av Vipps

For å bli Vipps-kunde må du logge inn i Vipps-portalen med BankID. I portalen velger du Produkter, så Vipps på Nett og deretter fyller du ut søknadsskjemaet (merk at du skal velge «direkteintegrasjon» om du ikke har en teknisk partner som hjelper deg). Digitelle er Vipps-partner og hjelper deg gjerne med å sette opp løsningen.

NB! For å sende inn skjemaet må daglig leder eller den som har signaturrett i selskapet, signerer bestillingen med BankID. Du kan finne ut hvem som har signaturrett i selskapet hos Brønnøysundregistrene.

Når søknaden er godkjent vil du få tilgang til API-nøklene i Vipps-portalen. Etter at du har logget inn trykker du på Utvikler og deretter på Show Keys. Da vil du finne API-nøklene som du vil få bruk for når du installerer Vipps-pluginen for WooCommerce.

NB! Det tar noen dager å behandle en søknad til Vipps på Nett. Det hender at de som behandler søknaden har spørsmål til søknaden de har mottatt. Da vil du få en mail fra avtale@vipps.no der du blir bedt om å oppklare spørsmål. Hold derfor øye med innboksen din i dagene etter du har signert bestillingen.

Andre steg – Installasjon av Vipps-utvidelsen

Følg trinnene som beskriver installasjonsprosessen, avhengig av hvilken utvidelse du ønsker å konfigurere.

Digitelle AS er integrasjonspartner hos Vipps og kan hjelpe deg med oppsett av løsningen på WooCommerce/WordPress. Bare ta kontakt så fikser vi det. 🙂

Vipps Checkout på mobil

Vipps Checkout på PC

Vipps Express Checkout

Når du aktiverer Express Checkout utvidelsen i WooCommerce kan kundene dine velge mellom vanlig kasse eller å gå direkte til Vipps. Velger de Vipps, sender de bare inn telefonnummeret sitt, og resten av kassen gjøres i Vipps-appen.

Siden Vipps vet hvem kundene er, trenger de ikke oppgi all personlig informasjon. Kunden velger bare fraktmetode og bekrefter betalingen. Vipps sender all nødvendig info tilbake til butikken. Enkelt, raskt og sikkert.

Ekspressutsjekking kan gjøres på følgende måter:

 • Fra handlekurven
 • Fra kategorisidene
 • Fra produktsiden
 • Fra delbare lenker distribuert via e-post, bannere etc
 • Fra QR-koder distribuert digitalt eller på trykk

Vanlige spørsmål om Vipps Checkout

Hvem kan ta i bruk Vipps Checkout?

Vipps Checkout tilbys som en tjeneste til de som tar betalt med Vipps i dag, eller skulle ønske de gjorde det, men vi tror produktet passer best for de litt mindre butikkene.

Hva består Vipps Checkout av?

 • Vippsbetaling, slik du kjenner det i dag
 • Automatisk utfylling av fraktinfo
 • Kortbetalingsvindu for de som ikke har Vipps

Hva koster Vipps Checkout?

Prisen din bestemmes av total omsetning gjennom Vipps siste 30 dager, per organisasjonsnummer. Så hvis du bruker både Vippsnummer og Vipps Hurtigkasse i tillegg til Vipps Checkout, vil alle disse telle.

Månedsomsetning fra – tilPris (% av transaksjonssum)
0 – 1 million kroner2,49%
1 – 4 million(er) kroner1,99%
4 – 6 million(er) kroner1,75%
6 – 8 million(er) kroner1,49%
Profilbilde av Kay Telle Hoel

Kom i gang med Vipps!

Digitelle er Vipps-partner og kan hjelpe deg med Vipps for WooCommerce.